top of page

Kattesikker have

Kattesikker have

Der bliver i Danmark alene slået mere end 200 katte ihjel i trafikken hver eneste dag, året rundt. Det synes jeg er en skræmmende tanke, og jeg ønsker ikke, at mine katte skal være en del af den statistik. Jeg vil heller ikke byde dem, at ende i slåskampe med andre katte, hunde eller andre dyr – eller blive stjålet, mishandlet eller fare vild.

Derudover er det i Danmark faktisk lovpligtigt, at holde sine dyr på egen matrikel. Dette gælder også for katte, og jeg ønsker at mine katte skal live et trygt og sikkert liv, derfor har jeg valgt at indhegne en del af min have, så de kan nyde et sikkert liv i haven.
 

Kattene elsker det, de står klar til at komme ud, ligeså snart morgenmaden er spist.


Jeg startede med, at tegne huset, måle op og beslutte hvor meget af haven der skulle indhegnes. Al inspiration er fundet på www.katteindhegning.dk

Pælene ved husmuren i begge ender, hjørne pælen og den midterste pæl på langsiden er 10x10cm. De resterende pæle er 7.5×7.5cm. De er 3m. lange og støbt ned i 1m. så de er frostsikre. Derudover er selve nettet gravet 20 cm ned, så der ikke er nogen som kan snige sig under. Jeg købte en færdiglavet dør med net i, så jeg ikke selv behøvede, at være kreativ for at lave en dør.

Nettet er 5x5cm, strømgiveren er en Secur Classic, og el-tråden er sat, så der er en på hver siden i toppen og en direkte i toppen. Det er monteret på alm. isolatorer med skruer

Herunder ser i billeder af have-projektet. Har i spørgsmål eller ønsker en uddybende indkøbsliste/forklaring, så er i velkomne til at skrive.

En fantastisk investering i både kattenes trivsel og min egen.

bottom of page